Account- en contractmanagement als zorgaanbieder? Geen overbodige luxe!

Om zorg te kunnen (en mogen) verlenen maak je als zorgaanbieder een heleboel afspraken. De afspraken gaan over welke zorg je mag verlenen, waar en wanneer, onder welke voorwaarden en tegen welke tarieven. Niet alleen de hoeveelheid afspraken is vaak uitgebreid, maar ook het aantal partijen waarmee je afspraken maakt. Zo maak je afspraken met gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren, maar ook met collega-instellingen over bijvoorbeeld hoofd-onderaannemerschap. En dan hebben we het nog niet gehad over huisvesting en vastgoed. Het goed nakomen van afspraken is dan ook erg belangrijk. Niet alleen voor het imago en betrouwbaarheid als organisatie, maar ook voor de continuïteit.

Om dit te bolwerken werken veel organisaties met accountmanagers of regiomanagers die verantwoordelijk zijn voor een specifieke portefeuille en de hele regio door rijden om afspraken te maken, voortgang te bespreken en waar nodig bij te schaven. Het effectief voeren van contract- en accountmanagement heeft een bewezen rendement van 5-10% van de contractwaarde. Zeker geen overbodige luxe, maar juist een interessante businesscase.

YouBasics kan jouw organisatie helpen met het effectief uitvoeren van contractmanagement. Hoe wij dat doen? Ons contractmanagementprogramma zorgt ervoor dat jij al je contractafspraken kwijt kunt in één overzichtelijk programma. Hiermee faciliteren we je in een snelle en gebruiksvriendelijke manier van werken waarbij alle afspraken, voortgangsgesprekken en openstaande acties centraal terug te vinden zijn. Maar onze oplossing gaat verder! Door onze inhoudelijke kennis over contractmanagement kunnen wij een scan doen van jouw proces en deze optimaliseren en werken we toe naar (nog) effectiever contractmanagement.

Wil jij meer weten over hoe YouBasics jou kan ondersteunen? Of wil je een scan van je huidige account- en contractmanagementproces? Wij komen graag bij je langs voor een nadere kennismaking!