Wij helpen met het stroomlijnen van processen en bieden niet alleen een systematische oplossing

Het kiezen van een systeem of softwarepakket is vaak geen eenvoudige keuze. Het pakket moet vaak voor langere tijd worden gebruikt. Dus is het belangrijk dat de uiteindelijke keuze voldoet aan wensen en eisen, maar vooral zorgt dat het de juiste ondersteuning biedt in het werkproces. Want uiteindelijk is dat waar je een systeem voor aanschaft, ondersteuning van (een deel van) je werk.

Het gaat het nog wel eens mis. Hoe vaak hoor je niet dat het gekozen systeem toch niet helemaal voldoet aan de verwachting? Het sluit niet voldoende aan op het werkproces waardoor er geen fijne manier van werken ontstaat. Of moet je bepaalde velden verplicht vullen om verder te kunnen, terwijl deze niet aansluiten bij het werk of niet relevant zijn. Vervelend, misschien ook wel frustrerend en vooral zonde, want het leidt ertoe dat je niet (volledig) met het systeem werkt maar bypasses verzint. Of je kunt niet werken vanuit het gewenste proces omdat het systeem een proces oplegt.

Soms wordt dit opgelost door het proces aan te passen aan het systeem, maar moet een systeem niet ondersteunend zijn aan je eigen proces? Wanneer mogelijk wordt gekeken naar het aanpassen van het systeem en wordt contact gelegd met de leverancier. Dan blijkt dat het spreken van dezelfde taal best een uitdaging is. De leverancier is vaak slechts een technische specialist, maar geen kenner van het inhoudelijke proces.

Bij YouBasics is dit anders. YouBasics is namelijk gebouwd vanuit inhoudelijke kennis over contractmanagement en het contractmanagementproces in het sociaal domein. Daarmee hebben wij al een vertaling gemaakt van de inhoud naar een systematische ondersteuning. Daarnaast geloven wij dat een systeem ondersteunend moet zijn en is YouBasics zo ingericht dat deze integreert in jouw werkproces.

Onze inhoudelijke kennis over contractmanagement helpt jou om deze integratie mogelijk te maken en YouBasics onderdeel te laten worden van jouw werkproces. Dat niet alleen, met onze inhoudelijke kennis kunnen we ook adviseren hoe jouw contractmanagementproces nog strakker kan worden ingericht.

Meer weten over wat YouBasics voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende presentatie.