Wij presenteren: YouBasics!

"Het contractmanagementsysteem speciaal ontwikkeld voor het sociaal domein!"

YouBasics zorgt voor overzicht, inzicht en uiteindelijk sturing op het contractmanagement. Met YouBasics heb je de contractgegevens van jouw contractpartners op een centrale plek, kun je de gemaakte afspraken bijhouden en taken uitzetten bij collega’s.

Waarom? Zonder een goed contractmanagementsysteem verlies je het zicht op gemaakte afspraken met zorgaanbieders, versnippert de informatie rondom je contracten en loop je het risico dat informatie en kennis verloren gaat bij personele wisselingen. Wij van Transitiepartners merkten dat ondanks de grote hoeveelheid afspraken die worden gemaakt tussen gemeenten en zorgaanbieder maar weinig gebruik wordt gemaakt van een contractmanagementsysteem om de informatie overzichtelijk te beheren en gerichte dossiers rondom contracten op te bouwen.

Tegelijkertijd gebruiken veel gemeenten bijvoorbeeld systemen die gericht zijn op het fysieke domein, waar men met een beperkt aantal partijen afspraken maakt over ruimtelijke aspecten, zoals materiaal gebruik of de hoogte van een te bouwen complex. Het sociaal domein vraagt wat dat betreft om het registeren van hele andere afspraken, die veel meer gericht zijn op relaties en processen.

Een bekend verschijnsel in het sociaal domein is dat het getekende contract vrij snel onvolledig is. Met de bijkomende addenda en aanvullende afspraken is het overzicht lastig te bewaren. Alle afspraken bij elkaar zorgen voor een overload aan informatie met als risico dat gemaakte afspraken niet worden uitgevoerd. Het mooie van YouBasics is dat dit systeem is opgebouwd vanuit de kennis en ervaring in het sociaal domein en is ingericht op het registreren van contracten en afspraken met zorgaanbieders en alles wat daarbij komt kijken.

Begin bij je basis; begin met YouBasics.