Volg ons:

De basis op orde
voor ziekenhuizen

Wanneer een ziekenhuis de basis op orde heeft, is deze in staat om een strategisch partner te vormen richting zorgverzekeraars en gemeenten. Het voordeel van strategisch partnerschap zit in de samenwerkingsrelatie met deze partijen om vanuit gelijke verantwoordelijkheid de best mogelijke kwaliteit van zorg te leveren en de maatschappelijke gelden zo effectief mogelijk te besteden. Vanuit een goede basis en verantwoording creëer je vertrouwen  bij je partners.

YouBasics | Zorgcontractering, contractmanagement en bedrijfsvoering in de zorg

De basis begint bij beleid

In jouw rol als adviseur zorgverkoop bij een ziekenhuis heb je een cruciale rol in het bij elkaar brengen van beleid, contracten, mensen en processen & systemen. Je bent de spin in het web. Als het gaat om beleid houd jij je bezig met het analyseren van markttrends en regelgeving, geef je aanbevelingen voor beleidsontwikkeling, maak je budgetplanningen, rapportages, voer je evaluaties en ben je het gezicht voor de stakeholders.

De basis begint bij contracten

Wij ondersteunen de afdeling Zorgverkoop op het gebied van Contracten. Dat houdt in: het ondersteunen en beheren van contractuele relaties en ervoor zorgen dat de organisatie financieel levensvatbaar blijft terwijl deze hoogwaardige zorg levert aan haar patiënten. Dit omvat juridische, financiële en strategische aspecten van contractbeheer in de gezondheidszorg.

De basis begint bij mensen & processen

Vanuit zorgverkoop draait het om het verbinden van de organisatie met haar cliënten en ervoor te zorgen dat de zorgdiensten die worden aangeboden voldoen aan de behoeften en verwachtingen van mensen, terwijl ze ook voldoen aan de zakelijke doelstellingen van de organisatie. Dit kan alleen met efficiëntere, effectievere en conformiteit bevorderende verkoopprocessen en duidelijk werkafspraken die hier op aansluiten.

De basis begint bij systemen

Het hebben van goede systemen is voor zorgverkoop cruciaal. Het is de doorvertaling van de werkprocessen en afspraken die je met elkaar maakt. Als adviseur zorgverkoop moet je kunnen terugvallen op een sluitende informatievoorziening die jou helpt bij het analyseren en beoordelen van de prestaties en het monitoren van de gemaakte afspraken in de contracten. Zonder deze informatievoorziening kun je niet goed het gesprek aan gaan met je stakeholders zoals gemeenten en zorgverzekeraars.

Bekijk onze producten & diensten
voor ziekenhuizen

Tools

Nee, YouBasics is geen IT bedrijf! Maar we weten wel hoe we het contractmanagement procesmatig moeten vormgeven. Speciaal voor het sociaal domein heeft YouBasics een toolbox ontwikkeld voor contractmanagers.

Trainingen

Als expertisecentrum leiden we ook contractmanagers op. Naast eigen ontwikkelde trainingen zijn we ook gecertificeerd CATS CM partner voor het zorgdomein.

Adviesdiensten

YouBasics is een team van bevlogen specialisten op het gebied van contractmanagement in de zorg. We helpen onze klanten met advies  en dat doen we via interim, projecten en strippenkaarten.

Jerome
Contractmanager

“Al jaren ondersteun in zowel zorginkopende als zorgverkopende partijen met het op orde krijgen van de basis. Voor alle partijen cruciaal en elke keer net een beetje anders.”

YouBasics | Zorgcontractering, contractmanagement en bedrijfsvoering in de zorg

Onderwerpen waar wij
ons mee bezig houden

Zorg
verkoop
Tarief
onderzoek
contract &
markt analyses
Contract
beheer
Educatie &
training
Proces &
systeem verbeteringen
Overzicht via
dashboarding
Productontwikkeling &
prijsstrategieën

Download één van onze inhoudelijke publicaties

YouBasics is een expertisehuis. Je mag dus van ons verwachten dat wij regelmatig interessante content publiceren. Bekijk onze publicaties in de kennisbank. Je vindt hier bijvoorbeeld blogs, whitepapers, klantverhalen, podcastafleveringen en video’s.

Wij werken voor
deze ziekenhuizen

De adviseurs van YouBasics werken voor Cure instellingen door heel het land. Van ziekenhuizen tot belangenorganisaties en privé klinieken.

Dijklander | YouBasics
KNOV | YouBasics