Volg ons:

Wij helpen zorgaanbieders
bij de basis op orde!

Word de strategische partner voor zorginkopende partijen zoals gemeenten en zorgverzekeraars. Dat kan alleen als de basis op orde is. YouBasics helpt zorgaanbieders om deze basis op orde te krijgen en te houden!

YouBasics

De basis begint bij beleid

Onze adviseurs ondersteunen zorgaanbieders in de rol van adviseur zorgverkoop en contractmanagers. Belangrijke taken zijn het analyseren van markttrends en regelgeving, het ontwikkelen van strategisch beleid voor zorgverkoop, het doen van concurrentieanalyses, budgetplanningen en het realiseren van overzichtelijke rapportages. Daarnaast zorgen wij voor stakeholdermanagement en communicatie, zowel intern als extern.

De basis voor goede contracten

Onze adviseurs helpen bij het  opstellen, beoordelen en beheren van contracten in de gezondheidszorg. Denk aan werkzaamheden als contractanalyses, het onderhandelen met zorgverzekeraars, compliancy met betrekking tot wet en regelgeving, de WMG en nalevingskwesties. Ook doen wij risicobeheer, houden we ons bezig met benchmarking en tarievenonderzoeken en zorgen wij dat het contractbeheer op orde is. Vanuit daar voeren wij strategische planningen en zorgen we voor educatie en training.

De basis voor mensen & processen

Onze adviseurs houden zich bezig met het analyseren, verbeteren en opnieuw neerzetten van verkoopprocessen. Ook hierbij houden we altijd rekening met alle wetten en regels. We ondersteunen collega’s bij behoefteanalyses, productontwikkeling en het vormen van prijsstrategieën. Ook werken we nauw samen met afdelingen als marketing & communicatie en verkoopondersteuning. We zorgen voor verbinding en trainen de medewerkers waar nodig.

De basis voor systemen

Onze adviseurs ondersteunen bij het onderzoeken, selecteren en implementeren van gekozen systemen. Denk aan CRM systemen, EPD systemen en informatieoplossingen als BI tooling. Wij zorgen ervoor dat het verkoopbeleid en de gemaakte afspraken vertaald worden naar de verschillende toepassingen. Daarnaast zorgen we voor overzicht en inzicht door alle kerncijfers overzichtelijk te verzamelen en rapporteren.

Bekijk onze producten & diensten
voor zorgaanbieders

Tools

Nee, YouBasics is geen IT bedrijf! Maar we weten wel hoe we het contractmanagement procesmatig moeten vormgeven. Speciaal voor het sociaal domein heeft YouBasics een toolbox ontwikkeld voor contractmanagers.

Trainingen

Als expertisecentrum leiden we ook contractmanagers op. Naast eigen ontwikkelde trainingen zijn we ook gecertificeerd CATS CM partner voor het zorgdomein.

Adviesdiensten

YouBasics is een team van bevlogen specialisten op het gebied van contractmanagement in de zorg. We helpen onze klanten met advies  en dat doen we via interim, projecten en strippenkaarten.

Andres Peña Rivera
Contractmanager

“Als contractmanager heb ik aan alle kanten van de tafel gezeten. Door deze ervaring kom ik snel tot de kern en weet ik wat er nodig is voor een overzichtelijke basis. Als CATS CM trainer werk ik vanuit de methode om deze basis vorm te geven”

YouBasics | Contractmanagement en bedrijfsvoering in de zorg

Onderwerpen waar wij ons mee bezig houden

Als Adviseur Zorgverkoop krijg je met verschillende thema’s te maken. Deze kunnen variëren afhankelijk van het zorgstelsel en de regelgeving. Enkele veelvoorkomende thema’s waarmee je als Adviseur Zorgverkoop te maken kunt krijgen zijn:

Zorgcontractering
Tariefonderhandelingen
Kwaliteitsmetingen
Compliance &
regelgeving
Marketing & strategie
Kostenbeheersing
Klantrelatiebeheer
Risicobeheer

Download de whitepaper

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam.

Wij werken voor
deze zorgaanbieders

De adviseurs van YouBasics werken voor zorginstellingen door het hele land. Van ZZP’ers tot de grootste zorginstellingen in Nederland en van jeugdzorg en GGZ tot ouderenzorg, begeleiding en forensische zorg.