Volg ons:
Eric Dekkers | Adviseur contractmanagement

Eric Dekkers

Adviseur contractmanagement

e.dekkers@youbasics.nl

Na mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik in eerste instantie vooral zorginhoudelijk bezig geweest, als sociotherapeut in de verslavingszorg en in een TBS-kliniek. Binnen de forensische en intensieve zorg ben ik in de jaren van de uitvoering, als reclasseringswerker en trainer gedragsinterventies, meer richting coördinerende en managementrollen gegaan. Een opleiding tot bedrijfskundige sterkte die stap en maakte dat ik ook de bijpassende theoretische kennis heb kunnen opdoen. Na een tijd als relatiemanager, waarbij relatiebeheer, accountmanagement, projectmanagement en beleidsontwikkeling binnen de functie vielen, heb ik de overstap gemaakt naar YouBasics. Ik vind het belangrijk dat de zorgsector efficiënt en innovatief wordt ingericht, zonder daarbij het ‘waarom en voor wie doen we het eigenlijk’ uit het oog te verliezen. Of eigenlijk: door te focussen op die vraag, is het gemakkelijk om op die taak te richten en hoofd- en bijzaken te scheiden.

De basis op orde voelt voor mij als een grondbeginsel. Wat is de inhoud van onze contracten? Wie zijn bij het contract betrokken en welke risico’s zijn er? En als we dat allemaal weten: hoe zorgen we ervoor dat we weten of de gemaakte afspraken ook resulteren in levering van de afgesproken producten? Het is belangrijk inzicht te vergaren. Het gebruik van valide data is daarvoor onmisbaar. Met het verkrijgen van inzicht biedt je de organisatie mogelijkheid (bij) te sturen waar nodig.

Het volgen van de CATS CM® Foundation en Practitioner opleiding maakt dat ik een methodische onderbouwing kan toevoegen aan mijn werk als contractmanager.