Volg ons:
Samira Azarfane | Adviseur contractmanagement

Samira Azarfane

Adviseur contractmanagement

s.azarfane@youbasics.nl

‘Als ik later groot ben dan wil ik graag mensen helpen’. Het hoe en wat was in mijn jonge jaren nog onduidelijk. Naarmate ik ouder werd kreeg dit steeds meer vorm en uiteindelijk maakte ik kennis met het sociaal domein. Het element ‘mensen helpen’ staat centraal in het sociaal domein en dit komt op verschillende manieren terug.

Het sociaal domein is natuurlijk groot en breed, maar dat weerhield me er niet van om mij van jongs af aan te verdiepen in dit domein van de overheid. Om die reden heb ik de afgelopen jaren vooral bij lokale overheden gewerkt. Mijn interesse is in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Net als mijn motivatie om mensen te helpen.  Dit kan natuurlijk op verschillende manieren, maar de combinatie beleid en uitvoering vind ik voorlopig nog te interessant. Welke effect heeft beleid? Hoe wordt beleid ontwikkeld? Waarom? En draagt het echt bij aan het helpen van mensen?

In mijn ideale wereld bestaan er duurzame bruggen tussen overheid, burgers en organisaties die makkelijk begaanbaar zijn. Daardoor worden veranderingen of oplossingen aangereikt en krijgen mensen de juiste hulp waardoor zij verder kunnen. Een ander bijstaan en helpen, of het nu om een verandering gaat of het aanreiken van een oplossing, is iets waar ik voldoening uithaal. Het bouwen van duurzame bruggen waardoor mensen verder kunnen doe ik met veel toewijding.

En waarom dan contractmanagement? Omdat ik contractmanagement zie als een middel dat kan bijdragen aan die duurzame bruggen. Door overzicht te creëren en de basis te ordenen is het mogelijk om een verbinding te maken met de praktijk. Hierdoor is het mogelijk om zicht te krijgen op gestelde doelen en dingen te verbeteren. Simpel, met passie en vanuit de inhoud gedreven.