Volg ons:

Klantcase – Leger des Heils

YouBasics | Zorgcontractering, contractmanagement en bedrijfsvoering in de zorg

YouBasics is ons klankbord voor contractmanagement

Ik ben Sandra de Hek en contractmanager bij het Leger des Heils regio Oost. Wij zijn een van de grootste aanbieders van Nederland op het gebied van welzijn en gezondheidszorg. Het Leger des Heils heeft een divers aanbod: van ambulante zorg en gezinscoaching tot beschermd wonen, pleegzorg en maatschappelijke opvang.”

”We maken echt gebruik van de kennis en expertise van YouBasics binnen het sociaal domein.”

Ons klankbord voor contractmanagement

“Wij werken met YouBasics samen als we hulp nodig hebben bij het schrijven van aanbestedingen of het opstellen van complexe contracten en inhoudelijke stukken. Het is onze partner op het gebied van contractmanagement. Daarnaast kunnen we bij ze terecht met algemene vragen en adviezen over contractmanagement die zijn gericht op de zorg.”

Verlengstuk en collega in een

“We maken gebruik van de kennis en expertise van YouBasics binnen het sociaal domein. De collega’s weten wat er speelt en kennen de rol van gemeenten. Dat is prettig bij het opstellen van een aanbesteding. Zo weten ze bijvoorbeeld goed hoe een gemeente werkt, kijkt en leest. Ze lezen mee en ondersteunen ons met praktische tips. Het is niet altijd eenvoudig om zorgaanbieder te zijn, maar het is prettig als iemand inhoudelijk snapt waar het over gaat. We leveren uiteraard zelf de inhoudelijke stukken aan, maar we worden geholpen met het schrijven van de teksten. Ook hebben we een keer hulp gevraagd bij het opstellen van cliëntsamenvattingen. Het mooie is dat je ziet dat YouBasics ons DNA inmiddels echt overgenomen heeft!”

Waarom YouBasics?

“De voordelen van YouBasics zijn voor ons met name de snelheid, de bereikbaarheid en goede adviezen. We zijn goed geholpen door de collega’s van YouBasics. Zo was er eens sprake van een erg ongunstige planning van gemeentelijke deadlines in de periode rondom de zomervakantie waar wij ons als zorgaanbieder aan dienden te houden. YouBasics kon ons last minute goed helpen en dat was voor ons een uitkomst.”

Fijne, laagdrempelige constructie

“De samenwerking met YouBasics is gebaseerd op een strippenkaart. Dit geeft ons de flexibiliteit om de expertise van YouBasics in te roepen wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld tijdens een drukke periode met veel aanbestedingen. We weten dat ze voor ons klaarstaan en dat is een heel fijn gevoel in dit complexe landschap van aanbestedingen in de zorg. We bevelen YouBasics dan ook zeker aan bij andere zorgorganisaties die uitdagingen hebben met hun contractmanagement.”

Deel dit bericht:

Meer kennis